Mäklarspecialisten - Jämför mäklare i StockholmMäklarspecialisten hjälper dig att hitta rätt mäklare till rätt pris.
  Hem | Mäklare Stockholm | Mäklare Göteborg | Mäklare Malmö | Anslut din mäklarfirma

Jämför mäklare i Stockholm

Här kommer MäklarSpecialisten inom en snar framtid att lansera en tjänst där konsumenter och företag i Stockholm snabbt och enkelt kan få konkurrerande offerter från ett flertal fastighetsmäklare i Stockholm och sedan på ett enkelt sätt kan jämföra mäklarnas olika bud och tjänster.
Vi kontaktar mäklarna och summerar deras offerter till dig helt kostnadsfritt!Att välja rätt mäklare

Att sälja sin bostad är för de flesta av oss den största affären man gör i sitt liv. På dagens bostadsmarknad med väldigt många fastighetsmäklare, speciellt i Stockholm, som dessutom har olika mäklararvoden och erbjuder många olika tilläggstjänster. I detta stora utbud är det viktigare än någonsin att välja en kunnig, förtroendeingivande och ambitiös mäklare för att kunna sälja sin bostad till högsta möjliga pris Det är också svårare än någonsin då det finns så många mäklare att välja mellan och kan vara väldigt svårt att jämföra mäklarnas arvoden. Vad får man egentligen för sina pengar?

Genom attlåta oss jämföra mäklare åt dig helt gratis får du en bra bild av vad de mäklarnas erbjudanden, innehåll och priser. Priserna är väldigt varierande för samma bostad och prissättningen för mäklarnas arvoden krångliga att förstå sig på med fastpris, procentsats, trappa osv.

Vi tycker att det ska vara enkelt för dig som konsument att jämföra mäklare och genom vår tjänst får du en sammanställning som gör det enkelt att skilja mäklarnas anbud åt oavsett vilket prismodell de väljer att använda. På så sätt blir allt mycket enklare för dig då allt blir mer överskådligt. Det blir lätt att välja vilken mäklare som passar för försäljningen av just din bostad.

Mäklararvode

De vanligaste mäklararvoden i Stockholm som används idag är:
- Fastpris
- Procentsats
- Trappmodell


Fastpris
Fastpris börjar bli allt vanligare bland mäklare. Den absolut största fördelen med denna prissättning är att du som säljare vet exakt vad du kommer att betala vid en försäljning.

Procentsats
Procentsats är idag den vanligaste typen av mäklararvode även om fastpris närmar sig med stormsteg. Procentsats är precis vad det låter som, mäklaren tar en procent på försäljningsbeloppet. Procentsatsen varierar från mäklare till mäklare men även beroende på var i landet försäljningen ska ske.
Som riktlinje kan man säga att procentsatsen i Stockholm ligger mellan 1,5% till 3% medan det på landsbygden och i mindre städer ligger runt 4-5%.

Trappmodell
I trappmodellen får mäklaren betalt en viss procentsats eller fast pris och får sedan ytterlige en procentsats eller en högre procentsats vid vissa uppnådda försäljningbelopp. Fördelen med denna prismodell är att den kan ge mäklaren ett extra incitament att sälja bostaden för så högt pris som möjligt.

Förhandla villkor och pris

Det enskilt viktigaste att titta på när man ska hitta en mäklare är att mäklaren kommer att arbeta aktivt med din försäljning. Det kan vara klokt att ta in minst 2 men helst 3 mäklare som får gå igenom möjligheterna och sina egna upplägg på en försäljning. Tänk speciellt på att fråga om:

 • Upplägg vad gäller marknadsföring av bostaden
 • Vilken ersättning & ersättningmodell mäklaren vill ha

 • Mäklare gör alla sina egna bedömningar. Därför kan såväl pris, strategi och marknadsföring variera hur mycket som helst.
  Det viktigaste för dig är att välja den mäklare som känns bäst för dig, den som har den mest seriösa inställningen och med fötroendeingivande intrycket till försäljningen av din bostad.

  Prova gärna vår gratistjänst för att jämföra mäklarna och förenkla ditt urval av duktiga mäklare med bra priser.

  Jämför mäklare i Stockholm

  Genom vårt samarbete med MäklarOfferter kan du jämföra mäklare i Stockholm helt gratis.

  Mäklare i Stockholm